Recept na dort byste u nás asi normálně nehledali, ale patří k naší bohaté nabídce dortových svíček. Tento osvědčený recept na narozeninový dort uspokojí každý mlsný jazýček! Je totiž opravdu čoko čoko čokoládový! 🎂🎈🎁

ČOKOLÁDOVÝ DORT

Suroviny

Na korpus o průměru 25 cm:

  • 2x dortovou formu o průměru 25cm
  • 10 vajec
  • 320g cukr krupice
  • 140g hladké mouky
  • 60g polohrubé mouky
  • 140g oleje
  • 30g kakaa

Na čokoládový krém:

  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 2 kelímky mascarpone
  • 4 čokolády na vaření
  • 2 lžičky kakaa
  • 50g cukr moučka
Opravdu čokoládový dort

Postup korpus

1. Troubu předehřejte na 185 stupňů. Formy na dort vytřete kouskem másla a vysypte hrubou moukou.

2. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a odložte stranou.

3.  Vyšlehejte zvlášť žloutky s cukrem do husté pěny. Následně na střídačku přidávejte olej s prosátou moukou. Nakonec do směsi jemně vmíchejte vyšlehané bílky.

4. Půlku těsta vlijeme do formy a do druhé půlky přidáme 30g kakaa, promícháme a těsto vlijeme do druhé formy.

5. Korpusy pečeme na 185°C. Jakmile korpusy naskočí, stáhneme troubu na 160°C. Pečeme dokud nebude povrch viditelně zezlátlý a těsto se nebude lepit na špejli.

6. Korpusy nechejte zcela vychladnout a následně prokrojte.

Postup krém (připravíme ideálně den předem)

1. Smetanu svaříme s čokoládou, přidáme 2 lžičky kakaa a promícháme. Přes jemné sítko nalejeme směs do misky a necháme ideálně přes noc vychladit.

2. Po vychlazení vyšleháme směs s cukrem a dvěma mascarpone. 

3. Dort naplníme krémem, střídáme světlý a tmavý korpus. Dozdobíme dle potřeby. 

 

 

Tento web využívá cookies

Pro chod webu jsou nezbytně aktivovány esenciální soubory cookies. Pro plnohodnotné poskytování služeb, personalizaci reklam a analýzu návštěvnosti jsou však nutné povolit i volitelné cookies. Kliknutím na následující tlačítko, je zapnete. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti